Om oss

Rundt et bord i Hintertux oktober 2017 ble det diskutert utfordringer knyttet til vedlikehold og service av alpinski til barn og ungdom i Norge. Vi opplevde at eksisterende tilbud var både begrenset og svært kostbart. Ideen om et mobilt servicetilbud ble født sent denne kvelden. 

I november samme år reiste vi til Ried i Østerrike for å møte Wintesteiger AG - verdens ledende produsent av automatiserte slipemaskiner. Vår ide om å gjøre en 3 tonns slipemaskin mobil ble ikke godt mottatt. Tanken hadde sirkulert i servicemiljøet i mange år, men det ble sett på som fysisk umulig å få dette til pga toleranser, vektmarginer, strøm- og luftforsyning etc. 

Etter litt (mye) overbevisning satte Wintersteiger AG sitt R&D miljø på saken og etter 18 mnd med planlegging og konstruksjon ble Alpine Mobile Center en virkelighet. 

En viktig milepæl var å finne en leverandør av ski, bindinger og støvler som ville være med. Ledelsen i Amer Sports Norge AS tente på ideen og sammen med Atomic Austria GmbH signerte vi en flerårig avtale om å være sammen. Vi kunne ikke fått en bedre partner hverken på mennesker, kompetanse, utstyr eller selskap. 

I tillegg til Atomic måtte vi ha med oss andre som leverer til racing miljøet. Over tid har vi etablert våre salgskanaler og i dag tilbyr vi produkter fra Atomic, Eisbär,  Energiapura, Kappa, Leki, Mountain Shield, Schöffel, Vola. Vi kommer og helt sikkert til å legge til flere etterhvert som tiden går. 

Vi hadde ei heller kommet i mål uten hjelp fra andre leverandører. Våre samarbeidspartnere er alle store selskap som hver på sin måte har vært villige til å være med på reisen. Würth, MAN, Atlas Copco, Nokas og Sparebank 1. 

Sist, men ikke minst. Gutta på Galdhøpiggen Sommerskisenter, som har gitt verdens minste alpinbutikk den beste beliggenheten i landet. 

Morten Brevik & Morten Mørk